Gulsångare

Gulsångaren

Om man är lite vaken när man rör sig utefter jordens rund kan man ur naturens rike få höra en liten fågel då och då, om än att det kan vara svårt att förstå sig på vad det är som låter så rart ur trädens lövverk då det är nästan omöjligt att få syn på den lille rackaren. Men så en dag när jag vandrade med hunden fick jag se en liten tydlig skymt av den, även om det var på långt håll och med skumma ögon, så fick jag klart för mej hur den i alla fall inte såg ut. Och något också hur den gjorde det. Försökte även lyssna efter något karaktäristiskt i sången och lade på minnet ett sorts kväkande ljud som upprepades lite då och då, sången igenom.
När jag väl anlänt tillbaka till datorn, och hunden parkerats vid ett tuggben, kunde jag lyssna igenom mina inspelade fågelläten och ganska snart ringa in att det var en Gulsångare eller Härmsångare som den också kallas. Ja, somliga säger till och med Bastardnäktergal.
I allmänna upphetsningen över att ha listat ut vad det var för en pippi tog jag mig före att försöka rita av den lilla fågelen i Paint-programmet. Ett bra sätt att verkligen lära sig hur en sådan ser ut.

Hur låter den då, när den låter så fint - ja, inte som Magnus Uggla i alla fall. Och det säger väl det mesta.

HåG 26/6 2008

      Gulsångaren

- tillbaka -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 copyright - göran håkansson 2008