KRÅKAN 

                        

           
    

 

 


Copyright Göran Håkansson  Copyright

- tillbaka -

Gråkråkan, denna så för människan skygga fågel som ändå inte kan låta bli att vara våran följeslagare på passagen genom livet, drar sig inte för lite extravaganser i vår närhet när han tror att ingen ser på.
Som en vacker försommarmorgon när jag satt på min inglasade balkong och svalde dagens första kopp kaffe till spanadet runt omkring för att vara något så när uppdaterad på omgivningarna, och fick syn på dagens första kråka, där han satt på en av  grannhusets balkongräcken och kavade med blicken än hit och än dit. Allt var tydligen i sin ordning, och mej såg han säkert inte bakom glaset, för han hoppade helt frankt ner bakom räcket, men kom strax tillbaka med ett färskt duvägg i näbben innan han med några rejäla vingslag flaxade bort med sin första frukost. Det stod inte på förrän traktens skator också var framme och försåg sig med resten av den uppdukade frukosten.
Men, det var kråkan som visade vägen.
Dom stackars duvorna som var dom rättmätiga ägarna till alla äggen satt på taket och bara såg på - dom visste väl att dom inget kunde göra åt katastrofen. Eller så tänkte dom kanske på att det ändå är rätt så kul att göra nya . . .

HåG i januari 2006