Flugsmällen  

Hade en fluga som surrade runt och irriterade här inne så jag hämtade flugsmällan och kollade var han satt, och hade sån tur att han satt precis bredvid en vän. Måttade in ett perfekt slag eftersom det verkade kul att få två stycken på samma smäll. Pang i rutan, men dom båda flugorna satt obehindrat kvar och putsade snokarna. Det var då märkvärdigt tänkte jag och daskade iväg ett nytt och än kraftigare slag, men det hjälpte inte heller. Den ena flyttade sig en aning och glodde illmarigt på mej medan jag tog tummen för att känna om det blev något kladd på rutan, åtminstone. Men, men, dom satt på andra sidan glaset inne hos persiennen. Och gladde sig. Antagligen.
Nu är det inte så varmt ute längre, och årets sista sommarbjudning är väl över. Kanske därför som flugorna kom in för att värma sej en smula innan dom dör. Antagligen goare att dö varm än kall, om man är fluga.
Och den första flugan satte fart igen med några eleganta men hånfulla lopingar mitt framför näsan på mej - och jag hängde tillbaka flugsmällan och tänkte – varsego, medan jag kände mej som en gud i flugvärlden. Kanske bättre än att vara en skit i den stora gudens värld…

HåG   1/11 2011

     - tillbaka -