Om ölena. (Ja, inte hon från Öland)

Det finns öl kvar att köpa sej fler av från ölbolaget som bara gör sådana men hur vete fanken sedan dom tog bort bryggeriet på Rademachergatan 1970 eller så och nu är tingsrätten där istället men om det blev till det bättre må de laglärde tvista om, att det blev längre till ölen är dock ett bevisat faktum men å andra sidan finns det nu för tiden lastbilar av både märket Volvo och Scania-Vabis som kör ölen mellan dom nuvarande bryggeriställena och alla törstande konsumenter lite varstans som i Eskilstunnan till exempel. Men hur många dom lägger på flaket vete tusan.
Men åtskilliga är det då lastbilarna av märkena Volvo och Scania-Vabis är stora pjäser vilket varseblivs när man ska köra om dom särskilt om man begagnar klen MC som CZ, som kommer från den lilla staden Strakonice i södra Tjekoslovakiet där deras fabrik Ceská Zbrojovka hålls. Men je hade en sån en gång men då var inte lastbilarna av märkena Volvo och Scania-Vabis så stora som dom blivit sedan så man överlevde det också, om än knappt. Sedan kunde man köpa öl direkt från bryggeriet istället och lugna ner sig med innan man fortsatte för se det fick man då och tingsrätten anmärkte aldrig på det var dom nu befann sig och inte gjorde det. Vad lastbilarna hade på flakena istället som ansågs så viktigt att det behövde forslas omkring på lastbilarna av märkena Volvo och Scania-Vabis när det inte var öl vete fanken. Möjligen humlor och Malte som lär ingå som beståndsdelar i ölen och sedan vatten ifrån Eskilstunaån som huvudsakligen består av nödtorftigt renat avloppsvatten från Örebro med kranskommuner som Hallsberget med flera. Fast jag tycker ju att humlorna gärna kunde ha flugit själva till brygdkoket så man sluppit begagna en del tunga och miljöstörande verksamheter som utförs genom försorg av så förnämliga lastbilsprodukter som Volvo och Scania-Vabis. Och Malte han kunde gott ha gått. Han kunde ha fått en kall öl för besväret med en hälsning från någon tidigare namne som gått samma resa som han.
Vetenskapen säjer annars att humlan inte kan flyga som den ser ut men att den själv inte begriper det så den flyger ändå - men je menar att är den så dum så hittar den nog inte till bryggeriet heller och att det i själva verket är därför som han får åka lastbil av de förnämliga märkena Volvo och Scania-Vabis och på så vis har vetenskapen fått rätt i slutänden - han kan inte flyga för han hittar inte till bryggarn.

HåG    sent i höstas 2005

 Humle
 

 Monark CZ

Copyright Göran Håkansson  Copyright

- nyfiken på Ö-Lena också - klicka här -

- tillbaka -